FAQ

In dit document vindt u de FAQ. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van de informatie of producten op valerielempereur.com.

Inhoudsopgave

Bestellen  
Hoe kan ik mijn pakket volgen?

Je kunt jouw pakket volgen met de track & trace code die je in je bevestigingsmail zult ontvangen. Deze email ontvang je zodra je bestelling ons warehouse verlaat en wordt overgedragen aan onze verzendpartner. Bestelling die in het weekend of ’s avonds worden geplaatst worden in de regel binnen 2 a 3 werkdagen verzonden.

Ik heb geen bevestiging ontvangen, wat nu?

Het kan soms zijn dat deze wordt tegengehouden door de spamfilter van je email programma. Controleer dus je spam folder eerst. Ook hangt dit af van het moment wanneer je jouw bestelling geplaatst hebt. Als deze wat later op de dag is geplaatst dan krijg je de volgende werkdag de bevestiging per mail toegestuurd.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

 

Bezorgen
Wat zijn de levertijden

Wij proberen alle bestellingen binnen drie dagen af te leveren. Deze levertijd is een indicatie, de daadwerkelijke levertijd kan afwijken. Je kan jouw bestelling volgen met jouw persoonlijke track & trace code. Hier kan je ook de verwachte bezorgdatum bekijken. Deze code ontvang je automatisch zodra jouw bestelling is verzonden. De levertijden zijn exclusief lokale douane inklaring.

LET OP: ondanks dat we ons uiterste best om iedere order tijdig te verwerken en te versturen, kunnen we niet garanderen dat de verzending op een specifieke datum afgeleverd wordt. 

 

Wat zijn de bezorgkosten?

De bezorgkosten zijn afhankelijk van het gewicht van je bestelling. Tijdens het afrekenproces worden de bezorgkosten automatisch berekend.

Naar welke landen leveren jullie?

Momenteel verzenden wij onze producten in Nederland en België.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Wij versturen al onze bestellingen via DHL Parcel of PostNL.

Ik heb mijn pakket nooit ontvangen, wat nu?

Mocht je jouw pakket niet hebben ontvangen, neem dan contact op met de vervoerder.

 

 

Retourneren

LET OP: een retour formulier is vereist bij iedere retourzending. Download deze hier.

Hoe kan ik een product ruilen en/of retourneren?

Retourzendingen kun je verzenden volgens de stappen op de retour pagina. Vul ook een retourformulier in en voeg deze bij het pakket zodat wij jouw retourpakket zo snel mogelijk kunnen verwerken.

Wat is de retour termijn?

15 dagen na ontvangst van de order.

Wat zijn de retour voorwaarden?

Alle producten worden bij aankomst in ons warehouse geïnspecteerd. Deze behoren in de originele verpakking te zitten. Producten welke niet aan deze voorwaarden voldoen kunnen afgekeurd worden.

Hoelang duurt het voordat mijn retourzending behandeld wordt?

De meeste retour zendingen worden verwerkt binnen 10 werkdagen na ontvangst. Je zult hier een bevestiging per email van ontvangen en op de hoogte gesteld worden dat het geld teruggestort wordt. Hoe snel het openstaande bedrag wordt teruggestort, hangt af van de betaalmethode:

iDEAL: binnen 3 werkdagen
Bancontact: binnen 10 werkdagen

 

 

Betalen
Wat zijn de betaalmethodes?

Je kan bestellingen betalen door middel van de onderstaande betaal mogelijkheden:
iDEAL
Bancontact

Kan ik ook achteraf betalen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk