Boeken

Valérie Lempereur is schrijfster en schreef grote interviews voor entertainmentbladen. Zo schreef ze o.a. voor De Telegraaf en Nieuwe Revu en had ze columns in het AD, Het Parool en Libelle. Ook schreef ze toonaangevende stukken voor de Belgische krant Het Laatste Nieuws en bracht ze onthullende reportages uit in Nederland, België en Duitsland.

Onder een pseudoniem schreef ze Achter het raam op de Wallen en twee boeken over criminele organisatie de bende van Venlo. Lempereur was co-auteur van Mathilde & Co: de familie d’Ambras, over de koningin van België.

2023

Nagejaagd - Caroline de verbannen huisvriendin uit Chateau Meiland

De spraakmakende autobiografie van Caroline Van Eeden, de voormalige huisvriendin uit Chateau Meiland. Pre-order nu uw exemplaar en krijg hem als eerste op 02 oktober in de brievenbus

Van alle mensen die het boek in de pre-sale  hebben aangeschaft maken tien mensen+1 kans op een meet en greet met Caroline in oktober in Amsterdam. De winnaars krijgen automatisch bericht. 

0:00 / 0:00
Mevrouw
2023

Mevrouw

Valérie Lempereur is een vrouw die geleefd heeft en die geschreven heeft. Altijd bijzondere verhalen, vaak over beschadigde mensen. Misschien omdat ze dat zelf ook is.

Leven en schrijven deed ze vol lef en doorzettingsvermogen, maar ook vol angst. Omdat ze in een tijd opgroeide waarin er nog geen ruimte was voor vrouwen zoals zij. Omdat ze ‘ontmaskerd’ zou kunnen worden. En dat gebeurde ook, keer op keer. Het was Valérie tegen de wereld.

Mevrouw is er omdat Valérie niet meer bang is. Om te laten zien hoe we omgingen met mensen die niet in bedachte hokjes passen. Het is tijd voor haar verhaal.

0:00 / 0:00
Patricia achter het raam op de wallen
2023

Patricia achter het raam op de Wallen

In dit boek vertelt Patricia alle ins en outs van de betaalde liefde van binnenuit. Maar bovenal gunt zij de lezer een blik in haar ziel en laat zij zien wat haar ervaringen met haar deden.

Zes jaar geleden was Patricia een ambitieuze vrouw van midden dertig. Ze had een leuke vriend, een droombaan in de creatieve sector, een fijne familie en veel vrienden. Maar haar relatie ging uit, en Patricia stortte zich in het nachtleven. Zonder het te beseffen raakte ze in een mum van tijd koopverslaafd en bouwde ze een schuld op van anderhalve ton. Een vriendin suggereerde de prostitutie om haar schulden af te betalen. No way, dacht ze. Maar drie weken later stond ze op de Amsterdamse Wallen. Achter een raam. Patricia achter het raam op de Wallen is het verhaal van een slimme en zelfstandige vrouw, die vrijwillig koos voor een beroep dat met raadsels en vooroordelen is omgeven. Het laat het leven op de Wallen zien zoals het is, soms hilarisch, soms ronduit weerzinwekkend.

 

De bestseller Patricia achter het raam op de Wallen, waarvan inmiddels 75.000 exemplaren zijn verkocht, begon als feuilleton in Het Parool en het Algemeen Dagblad, waar het binnen korte tijd talk of the town was; vele media sprongen er direct bovenop. Maar wat er in dat feuilleton stond, is slechts een fractie van het complete verhaal. In dit boek vertelt Patricia alle ins en outs van de betaalde liefde van binnenuit. Maar bovenal gunt zij de lezer een blik in haar ziel en laat zij zien wat haar ervaringen met haar deden.

0:00 / 0:00
De meisjes van mevrouw de Wit
2023

De meisjes van mevrouw De Wit

Pas sinds een paar jaar is er serieuze aandacht voor een van de ergste misdrijven: het dwingen van jonge, vaak minderjarige meisjes tot seks. De daders werden voorheen loverboys genoemd, maar tegenwoordig noemen we ze tienerpooiers. Want dat zijn het. Keiharde, gewetenloze criminelen.

Valérie Lempereur kwam in aanraking met slachtoffers in het opvanghuis van Anita de Wit, iemand die dag in dag uit haar best doet om deze meisjes weer een menswaardig bestaan te geven. Ze wist dat ze geconfronteerd zou worden met vreselijke verhalen, maar dat de misstanden zo gruwelijk zouden zijn, had ze nooit kunnen bevroeden.

De meisjes van mevrouw de Wit is een onthutsend boek. Valérie is erin geslaagd om de meisjes die mensonterende ervaringen hebben ondergaan, een eigen stem te geven. Ze zijn beschadigd, maar ze hebben ook dromen en willen weer kunnen lachen. Dit zijn hun verhalen.

0:00 / 0:00
De bende van Venlo​
2007

De bende van Venlo

Van God Los heet de film die over de Bende van Venlo is gemaakt. En dat waren ze, Frenkie P. en zijn bloedbroeder Sanny P., Marcel, Sjakie en Astrid. In het midden van de jaren negentig pleegden ze brute roofovervallen en laffe moorden, onder aanvoering van volkse Frenkie en burger-Sanny. Maar wie deed wat en hoeveel slachtoffers maakten ze? Is het er maar één zoals ze zelf zeggen, of maakten ze minstens zeven slachtoffers, zoals justitie wil doen geloven? 

Maar ook na hun veroordeling zijn ‘de bendeleden’ altijd in het nieuws gebleven, al werkte geen van hen mee aan publiciteit. Hoe ging het verder met Astrid, het liegende vriendinnetje van Frenkie? Met de fantasierijke junks Sjakie en Marcel. Met het verwende advocatenzoontje Sanny, met Frenkies broertje Dennis en vooral: met Frenkie zelf. Hij is als enige tot levenslang veroordeeld. Nooit eerder gaf hij een interview, maar voor Valérie Lempereur maakte hij een uitzondering. Een persoonlijk bezoek in de gevangenis was helaas niet mogelijk, maar hij kon wel urenlang met haar bellen.

De bende van Venlo 12 jaar later: schrijnend en aangrijpend. De wonden zijn nog niet geheeld.

0:00 / 0:00
Belevenissen op de Amsterdamse Wallen​
2013

Belevenissen op de Amsterdamse Wallen

Dit boek bevat de aangrijpende verzamelde verhalen en columns die Patricia Perquin over de Amsterdamse Wallen schreef. Een deel van deze openhartige bekentenissen verschenen eerder als feuilleton in Het Parool en het Algemeen DagbladLibelle en Santé.

Perquin was een ambitieuze vrouw die midden in het leven stond. Ze had alles wat haar hartje begeerde: fijne familie, een vriend, een goede baan, en heel veel fijne vrienden.
Maar haar relatie liep stuk, ze verloor haar baan, en raakte het spoor compleet bijster.

Om haar verdriet te verdringen, stortte ze zich in het nachtleven en ging ze helemaal los. Met alle gevolgen van dien. In een mum van tijd bouwde ze een gigantische schuld op die met een gewone baan in nog geen tien jaar was terug te verdienen.
Via een vriendin kwam ze in de prostitutie terecht op de Amsterdamse Wallen. Wat ze daar allemaal meemaakte, tart het voorstellingsvermogen van ieder mens die deze wereld alleen maar van de buitenkant kent. Niets is wat het lijkt!

Patricia Perquin (pseudoniem) werkt tegenwoordig bij het Prostitutie en informatiecentrum P&G292 waar ze als adviseur voor de gemeente Amsterdam voor de belangen van prostituees opkomt.

2013 - UITVERKOCHT

De meisjes van mevrouw de Wit

2012 - UITVERKOCHT

Achter het raam op de Wallen

2009

Mathilde & Co, De familie d’Ambras

Ze was mooi, een toonbeeld van vroomheid en honderd procent schandaalvrij. Prins Filip had geen betere bruid kunnen uitkiezen dan Mathilde d’Udekem d’Acoz. Tien jaar na hun huwelijk wordt de prinses nog altijd geprezen om haar stijl en klasse. Iedereen lijkt het erover eens dat de onbesproken Mathilde klaar is om toekomstige rol als koningin van Belgiëperfect te vervullen. Maar is dat wel zo?

In Mathilde & Co belichten Valérie Lempereur en Jan Van den Berghe een tot nog toe onbekend stuk geschiedenis van het Vlaamse koningshuis: de familiale achtergronden van Mathilde d’Udekem d’Acoz. En die geschiedenis oogt allerminst fraai. Ze begint met een onbeduidend geslacht van middeleeuwseroofridders. In de loop der eeuwen zijn ze uitgegroeid tot een omhooggevallen familie waarin intriges, nijd, vetes en drama’s elkaar afwisselen. Zelfs moord blijkt in Mathildes familie niet ongewoon. Het trieste hoogtepunt vormt evenwel de vuile erfenisoorlog tussen Henri, Raoul en Mathildes inmiddeloverleden vader Patrick. Die is nog altijd niet beslecht en heeft onmiskenbaar een smet geworpen op de onbezoedelde naam d’Udekem d’Acoz.

In dit boek schuwen Valérie Lempereur en Jan van den Berghe elke vorm van vorstelijke koekendozenromantiek. Ze vertellen daarentegen het enige ware verhaal van het geslacht d’Udekemd’Acoz en tonen aan dat het sprookjeshuwelijk tussen Mathilde en Filip misschien toch te mooi is om waar te zijn.

1996 - UITVERKOCHT

De bende van Venlo